Home   >  Nieuws  >  Informatie over mogelijke scheurtjes in asap lock van petzl

Informatie over mogelijke scheurtjes in ASAP Lock van Petzl

27 april, 2016

Tijdens een routine controle heeft één gebruiker scheurtjes ontdekt in de RVS arm van 3 ASAP Lock lijnklemmen. De 3 lijnklemmen zijn retour gezonden naar Petzl en onderworpen aan een grondige inspectie.

Geen van de inspecteurs die de lijnklemmen voor verpakking en verzending klaarmaakt is ooit tegen dit probleem aangelopen. 

Om de effecten van mogelijke scheurtjes te meten, zijn opzettelijke inkepingen gemaakt in beide RVS armen bij de klinknagel. Met de opzettelijk beschadigde lijnklemmen zijn zowel statische als dynamische testen gedaan. De dynamische test laat geen vervorming zien van de inkeping. Bij de statische test is zichtbaar dat de inkeping verder uitgescheurd is, maar geen enkel component van de lijnklem is losgeraakt. 

Zelfs in het slechtste geval levert een scheurtje in de ASAP Lock geen extra risico voor de gebruiker op. Toch dient een lijnklem die scheurtjes vertoont niet verder gebruikt te worden.

Wat gaat Petzl doen:

  • de inventaris controleren
  • technische wijziging aanbrengen in het productieproces van ASAP Lock 
  • aanpassing van wijze van klinken om druk op RVS onderdelen uit te sluiten
  • aanpassing van de warmtebehandeling aan RVS onderdelen om stijfheid van materiaal te beperken

Wat kunt u doen:

  • inspecteer uw ASAP Lock regelmatig. Kijk voor de procedure op de Petzl website.
  • mocht u scheurtjes ontdekken, gebruik uw ASAP Lock lijnklem niet langer stuur deze retour aan uw dealer of Petzl. Vraag om vervanging volgens de gebruikelijke garantie.

Verdere tests door Petzl zullen uitwijzen of acties tot verbetering nodig zijn. Het verloop en de uitslag van de verdere testen zal Petzl in een later stadium publiceren.  

Heeft u vragen? Neem gerust telefonisch contact met ons op 078 - 69 33 499 of mail naar verkoop@safesite.nl

Het originele bericht van Petzl kunt u hier nalezen in het Engels.

Terug