Home   >  Nieuws  >  Weet u of u veilig werkt in en rond de wind turbine

Weet u of u veilig werkt in en rond de wind turbine?

18 januari, 2016

De wind energie sector heeft in het afgelopen decennium een enorme groei doorgemaakt. En de verwachting is dat dit alleen maar doorzet. Daarmee groeit ook het aantal banen in deze sector: installatie, exploitatie en onderhoud. 

De voortschrijdende ontwikkeling van technologie en de groei van het aantal mensen dat werkzaam is in deze sector brengt de verantwoordelijkheid met zich mee om iedereen veilig te laten werken in en rond wind turbines. 

Hoe weet je of je veilig werkt?

De organisatie European Agency for Safety and Health at Work heeft een rapport uitgebracht over veilig werken de wind energie sector. Tezamen met dit rapport helpt de checklist “OSH Risks in the Wind Energy Sector” u om te inventariseren wat de mogelijke gevaren zijn voor mensen die in deze sector werken. Alle activiteiten rondom productie, vervoer, installatie, exploitatie en onderhoud van wind turbines komen aan bod. 

Klik hier voor het rapport (Engels) en de checklist. 

Weet u niet zeker of u veilig te werk gaat in de wind energie sector? Safe Site helpt u met advies en trainingen. Raadpleeg een van onze GWO-trainers voor meer informatie via telefoon: 078 - 69 33 499 of mail naar training@safesite.nl.

Terug