Home   >  Nieuws  >  Veilige installatie en onderhoud zonnepanelen artikel in architectenpunt

Veilige installatie en onderhoud zonnepanelen: Artikel in Architectenpunt

10 oktober, 2018

Energie opwekken door zon- en windkracht is een groeiende markt. Sinds een aantal jaren houdt Safe Site zich onder meer bezig met veiligheid in en om windturbines. Tegenwoordig neemt ook de investering in zonnepanelen steeds verder toe. Zowel door consumenten als door commerciële organisaties. 

Die toename leidt tot meer werkzaamheden op hoogte. Een consument weet vaak niet precies hoe zonnepanelen veilig te monteren en te onderhouden zijn. Ook leveranciers en installateurs zijn niet altijd op de hoogte zijn van welke maatregelen er wel of niet genomen moeten worden volgens de wet. Of wie er verantwoordelijk is wanneer er toch iets mis gaat. 

Omdat Safe Site ook wil zorgen dat deze werkplekken op hoogte veiliger worden, delen we met regelmaat onze kennis via een artikel in het vakblad Architectenpunt. Het artikel over installatie en onderhoud van zonnepanelen op daken kunt u hier lezen.

Heeft u vragen over valbeveiligingsmiddelen, training of RI&E in relatie tot zonnepanelen op daken? Stel ze ons gerust via e-mail safesite@safesite.nl of bel met 078 - 69 33 499.

 

 

Terug