Home   >   Diensten & Producten   >   Installatie   >   Horizontale valbeveiliging   >   Uniline Uni-16

Uniline Uni-16

IJzersterk
Het Uni-16 systeem van Uniline is uniek in de markt. De fiberkabel met neopreen mantel is bestand tegen een trekkracht van maar liefst 76 kN (ca 7,5 ton) en is hierdoor geschikt voor zeer grote overspanningen. Het systeem is getest voor een val van meerdere personen tegelijkertijd en voldoet onder alle omstandigheden aan EN 795. Na montage kunnen de ondersteuningspalen van het Uni-16 systeem worden beproefd middels een trekproef.

Veilig
Het Uni-16 systeem is geschikt voor zowel valstop als gebiedsbegrenzing. Een gebruiker komt hierdoor nooit meer in gevaarlijke situaties terecht. Ook wanneer de verbindingslijn te lang is of wanneer men op een hoek van een gebouw werkt, is het Uni-16 anker sterk genoeg om een eventuele val op te vangen. Bovendien is het systeem zo geconstrueerd dat gebruikers nooit meer hoeven om te koppelen. De Unigrab of Uniwheel loopwagen passeert alle tussenpunten en bochten zonder problemen.

Zichtbaarheid
Door het gebruik van de neopreen mantel is het Uni-16 systeem in zowel grijs, zwart als oranje verkrijgbaar. Hiermee kan het systeem zowel onopvallend - op bijvoorbeeld kerkdaken - als juist wel opvallend - als waarschuwing - geplaatst worden. Het systeem kan zelfs als markering van de 4 meterzone op daken gebruikt worden.

Ondergrond
Door de grote verscheidenheid aan ondersteuningsbeugels en palen is het Uni-16 systeem op nagenoeg elke ondergrond (van voldoende sterkte) te monteren. Of het nu gaat om staalconstructie, beton of sandwichpanelen. Er is heel veel mogelijk.

Terug Contact opnemen