Home   >   Diensten & Producten   >   GWO trainingen
GWO trainingen

GWO trainingen

GWO certificaat

Global Wind Organisation (GWO) is een samenwerking tussen verschillende grote spelers in de windindustrie. Gezamenlijk hebben zij een standaard in het leven geroepen voor mensen werkzaam in de windindustrie. 

Sinds 2014 biedt Safe Site specifieke GWO-trainingen aan voor de (offshore) windindustrie volgens de GWO-standaard. Met deze training haalt u de benodigde kennis in huis om internationaal veilig op hoogte te kunnen werken in een windturbine-omgeving. Naast het leren werken met valbeveiliging, besteedt de training aandacht aan veilig evacueren en veilig redden. 

Verantwoordelijkheid

Dient u volgens de Arbocatalogus Windenergiebedrijven een training volgen? Dan volstaat een GWO-training. Hoewel het GWO-certificaat 2 jaar geldig is, stelt de Arbocatalogus Windenergiebedrijven dat Werken-op-hoogte-trainingen ieder jaar herhaald moeten worden. Aangezien de verantwoordelijkheid bij u ligt, als werkgever, dient u dit zelf in te plannen. 

Een bijkomend voordeel bij de jaarlijke herhaling is dat u ook gekwalificeerd bent om in het buitenland te werken. In een aantal landen zijn jaarlijkse trainingen verplicht. Het is de verantwoordelijkheid van de bezitter om aan de lokale wet- en regelgeving te voldoen. Klik hier voor meer informatie over 'Verplichtingen'.

Klik aan de rechterhand op een GWO-training voor meer informatie.

Terug Contact opnemen